Ιατρική Φροντίδα

Ιατρική Φροντίδα


Παρακολούθηση Χρόνιων Παθήσεων

Αρτηριακή Υπέρταση, Σακχαρώδης Διαβήτης (διαβητικό πόδι), Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια, Παχυσαρκία, Υπερλιπιδαιμίες, Οστεοπόρωση, Αρθρίτιδα, Άνοια, Κατάθλιψη, Διαταρραχή Γενικευμένου Άγχους.

Αρτηριακή Υπέρταση: Πρόληψη,Διερεύνηση,Αντιμετώπιση (υγιεινοδιαιτητική παρέμβαση στην υπέρταση με διατροφή και άσκηση )

Σακχαρώδης Διαβήτης: Πρόληψη, Αντιμετώπιση (Ατομικό διαιτολόγιο, οδηγίες αντιμετώπισης υπογλυκαιμίας, εισαγωγή στην ενέσιμη θεραπεία, διαβητικό πόδι (πρόληψη, θεραπεία))

Παχυσαρκία: Πρόληψη, διερεύνηση αιτίων, Μέτρηση BMI (Δείκτης Μάζας Σώματος), Λιπομέτρηση, Ατομικά Διαιτολόγια

Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια: Πρόληψη, Παρακολούθηση της Πορείας της Νόσου, Πρόληψη και εγκαιρη Θεραπεία Εξάρσεων. Συνεδρίες Διακοπής Καπνίσματος.

Υπερλιπιδαιμίες: Διερέυνηση αιτίων (υποθυρεοειδισμός, σακχαρώδης διαβήτης, φαρμάκα , διατροφη,η κατάχρηση αλκοόλ, η παχυσαρκία συνδέονται άμεσα με την αύξηση των λιπιδίων του αίματος. Ομως σε αρκετές περιπτώσεις συνυπάρχει και κάποια γενετικά καθοριζόμενη διαταραχή του μεταβολισμού των λιπιδίων και η οποία ευθύνεται για την υπερλιπιδαιμία. ).Υγιεινοδιαιτιτική παρέμβαση με διατροφή και άσκηση, Θεραπεία.Πρόληψη επιπλοκών

Οστεοπόρωση: Πρόληψη,έγκαιρη διάγνωση, θεραπεία (διαιτολόγια, άσκηση, φαρμακευτική αγωγή), πρόληψη επιπλοκών.

 

Άμεση Αντιμετώπιση Επειγόντων Περιστατικών

Λοίμωξεις ( ιώσεις, λοιμώξεις αναπνευστικού,ουρολοιμώξεις, γαστρεντερίτιδες κ.α.)

Συρραφή Τραυμάτων, Διάνοιξη Αποστημάτων, Εγκαύματα, Κάκωσεις,

Διερεύνηση θωρακικού- κοιλιακού άλγους κ.λ.π.

 

Προληπτική Ιατρική

Check Up (Ο προληπτικός έλεγχος βοηθά στην έγκαιρη διάγνωση σοβαρών νοσημάτων και υπολογίζεται, ότι με το συστηματικό τσεκ απ μπορεί να κερδίσει κάποιος έως 5 χρόνια ποιοτικής ζωής. )

Εμβολιασμοί: Στα πλαίσια της πρόληψης νοσημάτων στο Ιατρείο διενεργούνταιεμβολιασμοί σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών, και γίνεται ενημέρωση για τα σύγχρονα νοσήματα και τους τρόπους πρόληψης. Παιδιατρικοί, Ενηλίκων (Γρίπης, πνευμονιοκόκκου, έρπη Ζωστήρα , Ιού ανθρωπίνων κονδυλωμάτων κ.λ.π.)

Προαγωνιστικός Ιατρικός Έλεγχος: Προσεκτική λήψη του ατομικού και οικογενειακού-κληρονομικού ιστορικού.

Φυσική εξέταση και Ηλεκτροκαρδιογράφημα (ΗΚΓ) ηρεμίας.

Αναγκαίος ο προ-αθλητικός καρδιολογικός έλεγχος

Eίναι δεδομένο ότι η καθημερινή άσκηση επιδρά θετικά στο καρδιαγγειακό σύστημα και έχει ευεργετικά αποτελέσματα για την υπέρταση, το σακχαρώδη διαβήτη, τη δυσλιπιδαιμία, την παχυσαρκία κλπ. επιτυγχάνοντας έτσι καλύτερη υγεία. Αρκετές φορές, όμως, κάποιος αιφνίδιος θάνατος κατά την άθληση αναδεικνύει την αναγκαιότητα του προ-αθλητικού ελέγχου, ενώ δεν είναι λίγα τα περιστατικά όπου ερασιτέχνες αθλητές μετά από κάποια έντονη αθλητική δραστηριότητα αντιμετωπίζουν κάποιας μορφής καρδιακή επιπλοκή. Ο προ-αθλητικός έλεγχος είναι σημαντικός και επιβεβλημένος, γιατί μπορεί να αποφευχθεί ένας αιφνίδιος θάνατος- σπάνιο βέβαια φαινόμενο- αλλά έχει ιδιαίτερη προληπτική αξία, καθώς ενδέχεται να διαγνωστούν κάποια παθολογικά ευρήματα που απαιτούν ή τη διακοπή της έντονης αθλητικής δραστηριότητας ή τον αποκλεισμό κάποιων μορφών άσκησης. Σε ηλικίες κάτω των 30 ετών, το 60% των αιφνιδίων θανάτων οφείλεται συνολικά σε κληρονομικά καρδιαγγειακά νοσήματα και γι’ αυτό το λόγο κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικό, όταν τυχόν γίνεται διάγνωση καρδιαγγειακής νόσου, να ελέγχονται και τα άλλα μέλη της οικογένειάς του ασθενούς. Επομένως, ο προληπτικός καρδιολογικός έλεγχος για εκείνους που αθλούνται ή σκοπεύουν να αθληθούν είναι επιβεβλημένος με λήψη ενός καλού οικογενειακού-ατομικού ιστορικού του αθλητή, κλινική εξέταση και ηλεκτροκαρδιογράφημα καταρχήν. Καλό επίσης είναι να επαναλαμβάνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα από ιατρούς με εξειδικευμένες γνώσεις. Επίσης -σε ό,τι αφορά τα παιδιά και τα αθλητικά προγράμματα στα οποία συμμετέχουν, καλό είναι οι γονείς να μην αμελούν έναν προληπτικό καρδιολογικό έλεγχο για τα παιδιά τους. ( Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία)

ΜΕ ΜΙΑ ΓΡΗΓΟΡΗ ΜΑΤΙΑ
όλες οι υπηρεσίες επιγραμματικά
Προληπτική Ιατρική
Check - Up
Εμβολιασμοί παιδιών - ενηλίκων
Προαγωνιστικός Ιατρικός Έλεγχος
Πιστοποιητικά Υγείας
Επείγοντα Περιστατικά
Λοιμώξεις
Συρραφή θλαστικών τραυμάτων
Διάνοιξη Αποστημάτων
Εγκαύματα
Κατ’οίκον φροντίδα
24 ώρες / 24ωρο
7 ημέρες / εβδομάδα
Χρόνιες Παθήσεις
ΑΥ, ΣΔ, ΧΑΠ
Υπερλιπιδαιμίες
Οστεοπόρωση
Αρθρίτιδες