ΓΑΛΑ / ΓΙΑΟΥΡΤΙ: Αποβουτυρωμένο με χαμηλά λιπαρά, κρέμες, ρυζόγαλο
ΠΟΤΑ / ΡΟΦΗΜΑΤΑ: Τσάι (όχι μαύρο), αναψυκτικά, αφεψήματα βοτάνων
ΤΥΡΙΑ: μυζήθρα νωπή
ΚΡΕΑΤΑ: άπαχα (βοδινό, κοτόπουλο ή ψάρι), ψητά στη σχάρα ή βραστά χωρίς σάλτσα
ΠΑΤΑΤΕΣ: βραστές ή ψητές ή πουρέ
ΖΥΜΑΡΙΚΑ: καλά βρασμένα χωρίς λίπος
ΧΟΡΤΑΡΙΚΑ: αγκινάρες, κολοκυθάκια, καρότα, ντομάτα,. Αγγούρι, σπαράγγια, παντζάρια, φασολάκια, μπάμιες
ΦΡΟΥΤΑ: μήλο, σταφύλι, βερίκοκο, αβοκάντο, πεπόνι, μούρα, ξηρά δαμάσκηνα, καρύδα, καρπούζι, σύκα, ακτινίδια, όλα τα νωπά φρούτα, ζελέ φρούτων
ΨΩΜΙ: λευκό ή μαύρο, φρυγανιές
ΛΙΠΗ: ελαιόλαδο ή καλαμποκέλαιο 1-3 κουταλιές της σούπας
ΓΛΥΚΑ: περιορισμένα σε ζάχαρη, ζελέ
ΔΙΑΦΟΡΑ: σκόρδο, λεμόνι, αλάτι, σάλτσα από ντομάτα με λίγο ελαιόλαδο
ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ
ΓΑΛΑ: πλήρες και τα προϊόντα του
ΚΡΕΑΤΑ: χοιρινό, λουκάνικο, μπέικον, αλλαντικά, κατσίκι, αρνί και όλα τα παχιά με λίπος
ΨΑΡΙΑ: όλα τα λιπαρά ψάρια (σαρδέλες, κέφαλοι, μπαρμπούνια, γαύρο)
ΠΑΤΑΤΕΣ: τηγανητές ή μαγειρεμένες με λίπος, πατατάκια
ΛΑΧΑΝΙΚΑ: όλα τα μαγειρεμένα με λίπη
ΓΛΥΚΑ: όλα όσα παρασκευάζονται με γάλα ή αυγά, σοκολάτες, ξηροί καρποί, κακάο