Ακίνδυνος σύμφωνα με έρευνα ο εμβολιασμός στην εγκυμοσύνη για την υγεία των παιδιών

Ερευνητές δεν παρατήρησαν σε μελέτη επιπτώσεις στην υγεία των παιδιών που οι μητέρες τους είχαν εμβολιστεί κατά την εγκυμοσύνη.
Κανέναν συσχετισμό μεταξύ του εμβολιασμού κατά της γρίπης στην εγκυμοσύνη και μετέπειτα ασθενειών στα παιδιά δεν βρήκαν ερευνητές κατά την διάρκεια μιας μελέτης παρατήρησης. Τα αποτελέσματα κατέδειξαν ότι ο εμβολιασμός κατά της γρίπης κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι ασφαλής για τις μητέρες και τα νεογνά, ανέφεραν οι συγγραφείς της μελέτης από το Πανεπιστήμιο της Ottawa και το Institute for Clinical Evaluative Sciences Toronto, μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό British Medical Journal.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, υπάρχουν ήδη αρκετές μελέτες για την ασφάλεια του εμβολιασμού σε σχέση με την υγεία των νεογεννηθέντων παιδιών. Πάραυτα, μόνο λίγες μελέτες είχαν αξιολογήσει την υγεία μεγαλύτερων σε ηλικία παιδιών που είχαν εκτεθεί σε εμβολιασμό όταν η μητέρα τους τα κυοφορούσε. Οι επιστήμονες από τον Καναδά και τις ΗΠΑ εξέτασαν έκτοτε την συνάφεια μεταξύ του εμβολίου κατά του Η1Ν1 κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης και των συνεπειών στην υγεία των παιδιών ηλικίας μέχρι 5 ετών.

Με την βοήθεια ενός καταλόγου γεννήσεων, που συνδυάστηκε με πρακτικά υγείας ταυτοποίησαν από τον Νοέμβριο του 2009 μέχρι τον Οκτώβριο του 2010 όλα τα εν ζωή μωρά και ακολούθησαν την πορεία της υγείας τους μέχρι να συμπληρώσουν 5 χρόνια ζωής. Μεταξύ των 104.249 παιδιών, τα 31.295 είχαν γεννηθεί από μητέρες που είχαν εμβολιαστεί. Οι ερευνητές δεν βρήκαν στον χρόνο παρατήρησης κανένα αυξημένο κίνδυνο για καρκίνο, μολύνσεις, χρόνιες παθήσεις, ούτε εισαγωγή σε νοσοκομείο ή θάνατο σε παιδιά εμβολιασμένων μητέρων.

Οι γαστρεντερικές λοιμώξεις στα παιδιά που γεννήθηκαν από εμβολιασμένες γυναίκες ήταν πιο σπάνιες ενώ οι περιπτώσεις άσθματος λίγο μεγαλύτερες. Αυτός ο συσχετισμός όμως ήταν πολύ μικρός και προφανώς οφειλόταν σε παράγοντες που δεν μπόρεσαν να ληφθούν ενδελεχώς υπόψιν στην ανάλυση.

Iatronet Τρίτη 16 Ιουλίου

 • Διαβάστε ακόμα

 • ΜΕ ΜΙΑ ΓΡΗΓΟΡΗ ΜΑΤΙΑ
  όλες οι υπηρεσίες επιγραμματικά
  Προληπτική Ιατρική
  Check - Up
  Εμβολιασμοί παιδιών - ενηλίκων
  Προαγωνιστικός Ιατρικός Έλεγχος
  Πιστοποιητικά Υγείας
  Επείγοντα Περιστατικά
  Λοιμώξεις
  Συρραφή θλαστικών τραυμάτων
  Διάνοιξη Αποστημάτων
  Εγκαύματα
  Κατ’οίκον φροντίδα
  24 ώρες / 24ωρο
  7 ημέρες / εβδομάδα
  Χρόνιες Παθήσεις
  ΑΥ, ΣΔ, ΧΑΠ
  Υπερλιπιδαιμίες
  Οστεοπόρωση
  Αρθρίτιδες